donderdag 14 november 2013

Peiling: meeste vertrouwen in Vitali Klitsjko

Vitali Klitsjko geniet het meeste vertrouwen bij de Oekraïense bevolking. De partijleider van Oedar krijgt het vertrouwen van 13 procent, zo blijkt uit een peiling van de Nationale Academie van Wetenschappen. President Viktor Janoekovitsj blijft steken op 7,8 procent, terwijl de communistische partijleider Petro Simonenko op de derde plaats komt met 6 procent.

Daarna volgt het onafhankelijke parlementslid Petro Porosjenko met 5,4 procent en fractievoorzitter Arseni Jatsenjoek van de Moederlandpartij met 5,1 procent. ''Maar vertrouwen hebben in een politicus betekent nog niet automatisch dat die bij verkiezingen ook de stem van iemand krijgt'', zei directeur Oleksandr Visjniak van de Sociologische Dienst, de opdrachtgever voor de peiling.

De peiling informeerde ook naar de politici waarin de Oekraïners het minste vertrouwen hebben. Partijleider Simonenko van de Communistische Partij spant dan de kroon, met liefst 70,5 procent. Hij wordt op de voet gevolgd door premier Mikola Azarov met 70,1 procent, president Janoekovitsj met 65 procent, Jatsenjoek met 58,9 procent en tenslotte partijleider Tiahnibok van Svoboda met 60,9 procent.
 
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: