vrijdag 29 november 2013

Shuster Live uur uit lucht om oppositieleiders

De veelbekeken tv-show Shuster Live is vrijdagavond een uur lang uit de lucht geweest. Het zou om technische problemen gaan, maar aannemelijker is het dat dit werd veroorzaakt door de aanwezigheid van de oppositieleiders Arseni Jatsenjoek, Vitali Klitsjko en Oleh Tiahnibok in de studio van de zender Inter.

Maar het zou ook de kritische houding van presentator Savik Shuster en een van zijn gasten geweest kunnen zijn. Zowel Shuster als journalist Mustafa Najem veroordeelden de mishandeling van journalisten, vrijdagmiddag in het Mariinskipark in Kiev. De journalisten waren bij een bijeenkomst van enkele duizenden sportief geklede jongeren. Vanwege het ontbreken van politie in het park wordt aangenomen dat het om een groep ging die op de hand is van de autoriteiten.

Na deze opmerkingen en kritiek van parlementslid Olena Bondarenko van de Partij van de Regio's op de volgens haar onaangekondigde aanwezigheid van de drie oppositieleiders kondigde presentator Shuster een korte pauze aan. Die duurde uiteindelijk een uur. Intussen werd een aflevering van een Russische tv-serie uitgezonden.

De Moederlandpartij gaf vervolgens een verklaring uit dat parlementsleden van de Partij van de Regio's tevergeefs hadden getracht om de drie oppositieleiders buiten de studio te houden. Volgens journalist Mustafa Najem zou Savik Shuster gezegd hebben dat dit mogelijk de laatste keer was dat hij het programma presenteerde. Najem liet dat vrijdagavond weten op zijn Facebookpagina.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: