maandag 17 juni 2013

LAZ gaat Alstom-trams maken in Lviv

Het Franse Alstom gaat samen met het Oekraïense bedrijf LAZ moderne trams maken in Lviv. Het is de bedoeling dat er tussen de 20 tot 30 trams per jaar worden gemaakt. Alstom investeert in eerste instantie tussen de 20 en 30 miljoen euro in het project. Een kleine honderd toeleveranciers profiteert daar ook van, aldus eigenaar Ihor Sjoerkin van LAZ, dat nu nog vooral autobussen maakt.

Naar bussen is momenteel weinig vraag, terwijl de concurrentie groot is. "Daarom richten we ons op de productie van trams. Maar om een eigen type tram te ontwikkelen duurt jaren, vandaar dat we blij zijn met de oplossing en de kwaliteit die Alstom ons biedt'', verklaart Sjoerkin deze ingrijpende stap.

Alstom is al langere tijd actief op de Russische markt, waar ze een aandeel hebben in Transmashholding, en in Kazachstan maakt het bedrijf elektrische en diesellocomotieven. Ook Transmashholding is betrokken bij de samenwerking tussen Alstom en LAZ. Het Russische bedrijf heeft een licentie om Alstom-trams te producteren, LAZ krijgt een sublicentie.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: