woensdag 26 juni 2013

Deelname Klitsjko aan verkiezingen 2015 'onvermijdelijk'

Partijleider Vitali Klitsjko gaat zeker een poging doen om de volgende president van Oekraïne te worden. Dat kan bijna niet anders, meent zijn partijgenoot en mede-parlementslid Vitali Kovalsjoek in een interview met de Ukrajinks Pravda. Met grote stelligheid verkondigt Kovalsjoek dan ook dat Klitsjko in 2015 zittend president Viktor Janoekovitsj gaat opvolgen.

Er is nog wel een obstakel te overwinnen, want Klitsjko zou in 2015 nog geen tien jaar onafgebroken in Oekraïne hebben gewoond, zoals al wel wordt beweerd. Zijn partijgenoot doet dat af als onzin, een provocatie van de kant van de autoriteiten om een kansrijke presidentskandidaat aan de kant te kunnen schuiven. ''In de aanloop naar bokswedstrijden in het buitenland verbleef Vitali Klitsjko hooguit vier weken in een trainingskamp. De rest van het jaar woonde hij in Oekraïne. Die paar weken kunnen geen reden zijn om hem uit te sluiten.''

Klitsjko's populariteit onder de kiezers neemt alsmaar toe. Bij de meest recente peiling kreeg hij voor het eerst meer potentiële stemmers achter zich dan Janoekovitsj.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: