zondag 2 juni 2013

Artsen opgepakt na dood kind door vallend balkon

Twee artsen van de tuberculosekliniek Joenist waar afgelopen donderdag een balkon naar beneden kwam zijn door de politie opgepakt. Bij het voorval kwam een 11-jarig kind uit Lviv om het leven, een tweede kind van 10 jaar raakte zwaargewond. De artsen, beiden assistenten van de medisch directeur van de kliniek, worden net als hun baas verantwoordelijk gehouden. De chef-arts is nog op vrije voeten vanwege een slechte gezondheid.

Het trio wordt er van verdacht de kinderen te hebben ondergebracht in een kamer van de in 1906 gebouwde kliniek die daar eigenlijk niet meer voor geschikt was. Ze zouden te weinig bedden hebben gehad in de kliniek in de plaats Simeiz op de Krim.

De kliniek kwam vorig jaar nog voor op een zwarte lijst van klinieken die niet zouden voldoen aan de minimumeisen van de overheid, maar stond er dit jaar niet meer op. Dat zou niet te maken hebben gehad met het feit dat de situatie in de betreffende kliniek verbeterd is, maar omdat zoveel andere klinieken nog slechter zouden zijn en daarmee de kliniek in Simeiz van de lijst hebben verdrongen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: