dinsdag 18 juni 2013

Klitsjko negeert uitnodiging van de president

President Viktor Janoekovitsj heeft laten weten dat hij de fractievoorzitters in het parlement woensdag wil ontvangen in zijn kantoor. Dat gebeurt op verzoek van de oppositie die geen genoegen nam met de jaarlijkse verklaring van de president aan het parlement die niet persoonlijk werd uitgesproken, maar op schrift uitgedeeld.

Fractievoorzitter Vitali Klitsjko van Oedar zal daar niet bij zijn. Uit protest, want hij vindt dat de president naar het parlementsgebouw dient te komen en niet dat hij de fractievoorzitters in zijn eigen kantoor ontvangt.

''De president negeert de parlementsleden en daarmee de Oekraïners en onze Grondwet. Hij durft kennelijk geen open discussie aan te gaan in het parlement. Hij laat de fractievoorzitters bij zich komen. Dat is geen dialoog'', aldus Klitsjko dinsdag tegenover journalisten. Hij noch een van zijn fractiegenoten gaat daarom op audiëntie. "We zeggen wel dat we ons richting de Europese Unie bewegen en dat we daarom de mores van Europa overnemen, maar geen enkele Europese president gaat zo met de oppositie om.''

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: