vrijdag 7 december 2012

'Timosjenko enige presidentskandidaat in 2015'

Joelia Timosjenko wordt de presidentskandidaat van de Verenigde Oppositie. De enige, aldus parlementslid Arseni Jatsenjoek, bij afwezigheid van de gevangen zittende Timosjenko in feite nu de partijleider van de Moederlandpartij/Verenigde Oppositie.

Eerdere geruchten als zou Jatsenjoek zelf ook die ambitie hebben, drukt hij daarmee de kop in. Meer nog, hij liet de leden van het partijbestuur er vrijdagmorgen over stemmen. Het oordeel van de bestuursleden van de Verenigde Oppositie was unaniem: Timosjenko is hun enige presidentskandidaat.

Jatsenjoek zei vrijdagmorgen tijdens een persconferentie dat hij er op vertrouwt dat Timosjenko zich in 2015 op vrije voeten is en zich dus kandidaaat kan stellen. "We zijn in afwachting van een uitspraak van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens over de rechtmatigheid van haar veroordeling tot zeven jaar gevangenisstraf. Die wordt over enkele maanden verwacht. Ik hoop dat de uitspraak gunstig is en aanleiding vormt voor de autoriteiten om haar uit de gevangenis te laten.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: