maandag 3 december 2012

Kabinet-Azarov vanaf nu demissionair verder

Het kabinet-Azarov is sinds maandagmorgen demissionair. President Viktor Janoekovitsj accepteerde het ontslag van zowel premier Mikola Azarov als van alle andere ministers. Een aantal kabinetsleden is bij de verkiezingen van eind oktober in het parlement gekozen.

Voor de vice-premiers Boris Kolesnikov (infrastructuur), Serhei Tihipko (sociale zaken) is het ministerschap sinds maandagmorgen definitief ten einde. Dat geldt ook voor de ministers Viktor Baloha (Noodsituaties), Petro Porosjenko (Economische Zaken), Oleksandr Lavrinovitsj (justitie), Anatoli Bliznioek (volkshuisvesting) en Dmitro Tabachnik (onderwijs, jeugd en sport).
Het is nu aan de president om te bepalen of hij Azarov en andere ministers opnieuw gaat benoemen. Als alternatief voor Azarov wordt algemeen directeur Serhei Arboezov van de Nationale Bank genoemd. Janoekovitsj en Arboezov kunnen goed met elkaar overweg. Intussen zijn Azarov's prestaties in de 2,5 jaar dat hij premier is niet om over naar huis te schrijven. De economie doet het slecht, de export van met name staal stagneert en het is hem niet gelukt Rusland tot een lagere gasprijs te brengen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: