vrijdag 28 december 2012

Janoekovitsj Politicus van het Jaar, maar ook...

De Oekraïners vinden president Viktor Janoekovitsj zowel de beste politicus van het jaar als de grootste teleurstelling van 2012. Uit een peiling van de Stichting voor Democratische Initiatieven en het onderzoeksbureau Razoemkov blijkt dat de Oekraïense president van 15,4 procent het predicaat Politicus van het Jaar krijgt, tegen partijleider Vitali Klitsjko 12,2 procent.

De partijleiders Joelia Timosjenko van de Moederlandpartij en Oleh Tianibok van Svoboda volgen op enige afstand met respectievelijk 9,5 en 8 procent. Arseni Jatsenjoek, fractievoorzitter van de Moederlandpartij/Verenigde Oppositie kreeg 7,8 procent achter zich en premier Mikola Azarov 5 procent. Nog lager, met respectievelijk 3,2 en 2,1 procent, scoorden de communistische partijleider Petro Simonenko en oud-minister Petro Porosjenko van Economische Ontwikkeling en Handel.

Als de grote teleurstelling van 2012 wordt dus president Viktor Janoekovitsj gezien, met 15,7 procent. Premier Azarov's naam werd door 11,8 procent genoemd en die van Timosjenko door 6,3 procent. Ook hoog genoteerd staan oud-minister Serhei Tigipko van Sociale Zaken (6,3 procent), partijleider Natalia Korolevska van Voorwaarts, Oekraine! (en sinds enkele dagen minister van Sociale Zaken) met 5,5 procent, oud-president Viktor Joestsjenko (4,2 procent) en Arseni Jatsenjoek (3,8 procent).
Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: