dinsdag 29 november 2011

Timosjenko zou hartproblemen hebben

De gezondheidstoestand van voormalig premier Joelia Timosjenko verslechtert snel. Ze zou volgens haar advocaat Sergei Vlasenko nu ook hartproblemen hebben. Timosjenko verloor in de afgelopen dagen enkele keren het bewustzijn, ze bloedde uit haar neus en haar linkerarm is gevoelloos.

Vlasenko bezocht haar maandagavond in haar cel in het detentiecentrum in Kiev, waar ze sinds begin augustus verblijft. Vlasenko raadpleegde enkele artsen over de symptomen en die kwamen tot de conclusie dat er iets met Timosjenko's hart aan de hand moest zijn. Timosjenko had de laatste weken al te maken met hevige rugpijn, waardoor ze haar bed amper kon verlaten.

Volgens advocaat Vlasenko heeft Timosjenko sinds haar onderzoek in een ziekenhuis vorige week geen artsen meer aan haar bed gezien, ondanks dat president Viktor Janoekovitsj maandag bekend maakte dat hij de gevangenisdirectie opdracht had gegeven om Timosjenko naar Europese maatstaven te behandelen.

Dinsdag werd ook bekend dat het hoger beroep van Timosjenko tegen haar gevangenisstraf van zeven jaar voor machtsmisbruik is verschoven van dinsdag 13 december naar komende donderdag.

Bron: Interfax-Ukraine

Geen opmerkingen: