zaterdag 12 november 2011

Svoboda wil zelfs samenwerken met Partij van de Regio's

De nationalistische partij Svoboda is bereid samen te werken met de Partij van de Regio's van president Viktor Janoekovitsj als daarmee het landsbelang gediend is. Dat zei Vasil Pavljuk, fractievoorzitter van Svoboda in het stadsbestuur van Lviv vrijdag op een persconferentie met als thema 'Het verenigen van Oost en West'. Svoboda wil om dezelfde reden ook met andere partijen samenwerken.

"Oekraïne is ons aller land, we moeten van Oekraïne houden en ons inspannen voor een goede toekomst", aldus Pavljuk. Hij voegde er aan toe dat Svoboda ''nooit gaat samenwerken met partijen die buitenlandse belangen verdedigen", daarmee samenwerking met de pro-Russische Communistische Partij uitsluitend. Svoboda heeft z'n machtsbasis in het westen van Oekraïne.

Volgens gemeenteraadslid Igor Chladisj zou het goed zijn als aanhangers van Svoboda zich niet alleen op het westen van het land richten, maar ook eens in het oosten gaan kijken. "Als ik in het oosten van het land kom en daar mensen spreek, dan realiseer ik me telkens weer dat zij evenveel aan Oekraïne gehecht zijn als wij. Zoveel verschillen we dus niet van elkaar."

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: