zondag 13 augustus 2017

Soldaat gesneuveld, 8 gewonden, 18 aanvallen

Bij aanvallen van de pro-Russische rebellen is gisteren een Oekraïense soldaat gesneuveld, acht soldaten liepen verwondingen op. De rebellen voerden achttien aanvallen uit op het leger dat een aantal malen het geweld beantwoordde met een tegenaanval. Dat was onder meer het geval bij Vodiane, in de omgeving van Marioepol, waar de soldaten vanuit de richting van Primorske de soldaten bestookten met raketaangedreven granaten en zware machinegeweren.

De soldaten bij Novotrojtske werden rond middernacht aangevallen met 120 millimeter mortiergranaten. In de omgeving van Donetsk werden de versterkte legerposities bij het dorp Opitne door de rebellen onder vuur genomen met granaatwerpers, die bij de kolenmijn Boetivka met pantserwagens.

De meeste aanvallen werden waargenomen in de provincie Loehansk. Hier schoten de rebellen 's avonds met machinegeweren tweemaal op soldaten bij Krimske. Ze gebruikten 82 millimeter mortieren tegen de soldaten bij Novotoshkivske, Novo-Oleksandrivka en Katerinivka. Verder zetten de rebellen 82 en 120 millimeter mortieren in tegen legerposities bij het dorp Trojtkse.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten