zaterdag 12 augustus 2017

'Rusland stuurde dit jaar al 104 treinen en 53 konvooien naar de Donbas'

Rusland heeft dit jaar al 104 treinen en 53 konvooien met legertrucks en wapens naar de Donbas laten rijden. Jevhen Martsjoek, Oekraïense vertegenwoordiger in één van de werkgroepen van het vredesoverleg in Minsk, heeft dit vandaag geschreven op zijn Facebookpagina.

Alleen al in de maand juli kregen de rebellen in Oost-Oekraïne volgens Martsjoek vanuit Rusland 4 tanks, 7 pantserwagens, 4 artilleriesystemen, 7 artillerieraketsystemen, 8 motorfietsen, 107 trucks met brandstoffen, 19 treinwagons en 10 vrachtwagens met munitie.

Ook zouden vorige maand 44 verkenningsvluchten met drones zijn uitgevoerd boven Oekraïens grondgebied en zou de Russische luchtmacht viermaal een verkenningsvliegtuig erop uit hebben gestuurd.

''Telkens als ik de bijkans hysterische reacties van Russische propagandisten voorbij zie komen op berichten dat ons land wellicht defensieve wapens van de Verenigde Staten krijgt, dan laat ik even weten wat er aan Russische zijde aan hulp geboden wordt aan de separatisten. Met die informatie confronteer ik in Minsk niet alleen de Russen, maar ook de OVSE.'' Rusland ontkent uiteraard alles.

Bron: UAWire

Geen opmerkingen:

Een reactie posten