maandag 14 augustus 2017

Rebellen richten zich weer vooral op Avdiivka

Twee Oekraïense soldaten zijn gisteren gewond geraakt bij aanvallen van de pro-Russische rebellen. De situatie was vooral ernstig bij het industriegebied van de stad Avdiivka. Vanaf zes uur 's avonds tot middernacht werden de versterkte legerposities daar onophoudelijk beschoten met 82 en 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en geweervuur. Hierbij raakte een soldaat gewond.

Ook werden de versterkte legerposities bij de dorpen Novoselivka, Verchniotoretske, Nevelske en Loehanske in de avonduren door de rebellen onder vuur genomen. Het leger schoot vrijwel steeds terug. In de omgeving van Marioepol waren er 's avonds aanvallen van de rebellen op de legerposities bij de dorpen Vodiane en Sjirokine. Ook werd met mortieren, granaatwerpers en machinegeweren geschoten op woningen in het stadje Marinka. De inwoners bleven ongedeerd.

In de provincie Loehansk concentreerden zij zich op de omgeving van het dorp Krimske, waarbij ze zowel 's avonds als 's nachts met 120 millimeter mortieren en granaatwerpers in totaal vijf aanvallen deden op de legerposities daar. In totaal voerden de rebellen 25 aanvallen uit op het Oekraïense leger.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: