zondag 13 augustus 2017

Eredivisievoetbal in Marioepol, is dat wel veilig?

Kan er weer op eredivisieniveau gevoetbald worden in de stad Marioepol? Is het daar wel veilig genoeg, zo dichtbij de frontlijn? Het zijn de vragen die zowel voetballiefhebbers als de veiligheidsdiensten momenteel bezig houden. Vjacheslav Abroskin, de op één na hoogste politiebaas in het land, vindt van wél. Maar hij vindt het vooral ook een signaal naar iedereen, en de separatisten in Donetsk en Loehansk, dat Oekraïne zich niet laat kisten. ''Dat wij niet tussen hoop en vrees leven in dit land.''

Abroskin meent dat het veilig genoeg is in Marioepol, ook al zijn de pro-Russische rebellen maar zo'n dertig kilometer weg. Tegelijkertijd vindt hij dat de beslissing om er te gaan voetballen niet bij hem ligt, maar bij het leger, de leiding van het regionale politiekorps en de staatsveiligheidsdienst SBOe.

"Het gaat hier niet alleen om voetbal, maar ook om zelfrespect van ons Oekraïners'', reageert Abroskin op een brief van de SBOe aan voorzitter Andri Pavelko van de voetbalbond FFOe waarin wordt aangevoerd dat ''het houden van voetbalwedsstirjden in Marioepol gevaarlijk is en risico's met zich meebrengt voor sporters en toeschouwers''. Gewezen wordt op het risico dat er een aanslag wordt gepleegd op een plek waar veel mensen bijeen zijn.

Eerder al vroegen ouders van jonge voetballers van Dinamo in een brief aan de president, de premier, de leiding van de SBOe en de minister van Binnenlandse Zaken om af te zien van Marioepol als de plek waar het nationaal jeugdkampioenschap wordt gehouden.

Bron: Unian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten