vrijdag 11 augustus 2017

'Rusland wil in november nog eenmaal toeslaan'

Rusland gaat nog eenmaal proberen om het Oekraïense leger een flinke slag toe te brengen, maar komend jaar trekt het buurland zich definitief terug uit Oost-Oekraïne. Dat is de stellige overtuiging van Joeri Hrimtsjak, onderminister voor de Bezette Gebieden en de Binnenlandse Vluchtelingen. In een interview met tv-zender Kanal 5 zegt hij dat het Russische leger in november samen met de pro-Russische rebellen een laatste grote aanval wil uitvoeren.

''Dan zal Rusland alles in het werk stellen om Oekraïne de genadeslag toe te brengen'', aldus Hrimtsjak. De onderminister gaat ervan uit dat dit niet gaat lukken en Rusland de conclusie trekt dat de situatie in de Donbas hopeloos is en dat het beter is om de boel de boel te laten. Ook de economische sancties werken daar volgens Hrimtsjak aan mee.

Rusland ontkent nog altijd dat het reguliere leger de separatisten helpt in hun strijd tegen het Oekraïense leger, al deed minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken onlangs wel een uitspraak waaruit de Russische militaire bemoeienis met de Donbas viel op te maken.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen:

Een reactie posten