donderdag 31 augustus 2017

Politieke opwinding over veel te dure LPG

LPG is momenteel veel te duur. Volgens de anti-monopoliecommissie komt dat doordat slechts een beperkt aantal bedrijven de tankstations voorziet van het vloeibare autogas. Afgelopen maand steeg de prijs van LPG plotseling en nu wordt een prijs van 17 of 18 hrivna per liter (55 à 56 eurocent) verwacht.

De recente prijsstijging heeft inmiddels de aandacht van de politiek getrokken. Premier Volodimir Hrojsman bevestigde gisteren dat er sprake is van een kartelafspraak ten koste van de Oekraïense automobilisten. Er komt een onderzoek en degenen die van de plotselinge prijsstijging hebben geprofiteerd worden ter verantwoording geroepen.

Ook president Petro Porosjenko heeft zich er al over uitgelaten. Hij legde tijdens een werkbezoek aan de stad Lviv uit dat Rusland de belangrijkste leverancier van LPG is en dat de prijsstijging het gevolg is van de 'hybride' oorlog tussen beide landen. Tegelijkertijd voorspelde hij dat halverwege september de prijs van het vloeibare gas terug is op het niveau van een maand geleden.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: