zondag 20 augustus 2017

Ook Duitse AfP-politicus wil Krim aan Rusland laten

Na de liberaal Christian Lindner heeft ook Alexander Gauland, de tweede man van Alternative für Deutschland (AfD), zich uitgesproken voor het erkennen van de Krim als Russisch grondgebied. Tegen de krant Die Welt heeft Gauland gezegd dat de economische sancties tegen Rusland niet werken en dat Duitsland daarom maar moet accepteren dat het in maart 2014 geannexeerde schiereiland officieel bij Rusland hoort.

''Om Rusland weer bij Europa te betrekken. We moeten er voor zorgen dat Rusland zich niet langer afzet tegen de NAVO'', verklaart Gauland in het interview. Lindner, de leider van de liberale FDP, zei onlangs dat hij de Krim als probleemgebied een tijdlang wil laten rusten in ruil voor de Russische medewerking aan het oplossen van het oorlogsconflict in Oost-Oekraïne. Ook zouden de sancties stapsgewijs opgeheven moeten worden.

De Duitse regering is nog altijd de mening toegedaan dat de Krim bij Oekraïne hoort en dat Rusland zich moet houden aan de afspraken zoals die in de Wit-Russische hoofdstad Minsk zijn gemaakt om weer rust te krijgen in de Donbas. De opvatting van Lindner wordt door de regering omschreven als een privé-mening. Duitsland is samen met Frankrijk nauw betrokken bij het zoeken naar een oplossing voor de Donbas.

Bron: 112.ua

Geen opmerkingen: