dinsdag 3 mei 2016

Bommeldingen, handgranaten en arrestaties: toch rustig in Odessa

Het is rustig gebleven in Odessa dankzij de massale inzet van de politie, de Nationale Garde en de vrijwilligersbataljons Azov en Ajdar. Dat constateert Katja Dekanojdze, de algemeen directeur van de Nationale Politie. Er zijn in totaal 3.500 ordehandhavers in de stad aanwezig en zij zullen er ook de komende dagen voor zorgen dat de situatie niet uit de hand loopt.

Volgens Dekojdze kreeg de politie in de loop van gisteren diverse bommeldingen binnen voor het Koelikoveveld en de directe omgeving. In een voetgangerstunnel bij het station werd een tas met drie handgranaten aangetroffen. Ook werden een rookbom en een gaspatroon in beslag genomen. Hetzelfde gebeurde met de St. Jorislintjes en pamfletten die als opruiend werden aangemerkt. Twaalf mensen werden voor ondervraging meegenomen door de politie, waaronder een aantal dronkenlappen die voorbijgangers lastig vielen.

De politie bemiddelde op de luchthaven, waar twee parlementsleden van het Oppositieblok werden tegengehouden door pro-Oekraïense activisten. Dankzij de bemoeienis van onderminister Serhi Jarovi van Binnenlandse Zaken en de plaatselijke politiebaas Giorgi Lortkipanidze kon escalatie worden voorkomen en reisden de parlementsleden terug naar Kiev.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: