woensdag 18 mei 2016

VS gaan verkiezingen separatisten niet erkennen

De Verenigde Staten zijn niet van plan om de uitslag van lokale verkiezingen in de door de separatisten bezette gebieden in de provincies Donetsk en Loehansk te erkennen als die niet stroken met de afspraken zoals die in het Minsk-akkoord zijn vastgelegd. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap TASS na een persconferentie van de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland in Moskou. Nuland sprak daar met de Russische onderminister Sergej Riabkov.

''Als ze daar op eigen houtje besluiten om verkiezingen te gaan houden dan draagt dat niet bij tot een oplossing voor het conflict in Oost-Oekraïne. We zien liever dat ze zich houden aan de afspraak om eerlijke, open verkiezingen te houden en we zullen ze daar ook op wijzen'', aldus Nuland.

De Amerikaanse had ook een ontmoeting met Vladislav Soerkov, een adviseur van president Vladimir Poetin. Volgens Poetin's woordvoerder Dmitri Peskov was dit slechts een uitwisseling van standpunten en was het niet de bedoeling dat het overleg tot concrete resultaten zou leiden. ''De Verenigde Staten doen zoals bekend niet mee aan het overleg volgens het Normandische format, maar we zijn wel overeen gekomen dat we elkaar op de hoogte willen houden van onze standpunten.''

Bron: Unian

Geen opmerkingen: