maandag 23 mei 2016

'Beschieting Avdiivka examen Russische kadetten'

Bron: ministerie van Defensie
De situatie voor de soldaten die Avdiivka tegen de pro-Russisch verdedigen is de afgelopen dagen aanzienlijk verslechterd. Volgens de generale staf van het Oekraïense leger is vrijwel onophoudelijk geweervuur te horen, worden de soldaten beschoten met granaten en zijn ook nog eens sluipschutters actief in de omgeving van het industrieterrein waar ze al sinds begin dit jaar stand houden.

De rebellen gebruiken artilleriegeschut en 120 millimeter mortieren, beide verboden volgens het Minsk-akkoord. ''Sabotagegroepen komen steeds dichterbij het industrieterrein, af en toe zijn ook zwaar bepantserde voertuigen te zien.''

Zaterdag was het absolute dieptepunt toen de soldaten vijf uur lang werden bestookt met granaten; er zouden liefst 240 zijn afgevuurd in die periode. Volgens verkenners van het leger betrof het hier een praktijkexamen voor Russische artilleristen. Die bestookten niet alleen het industrieterrein, maar ook een woonwijk in Avdiivka waarbij een gewonde viel en meerdere huizen werden vernield.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: