maandag 23 mei 2016

'Naftogaz is greep op olieraffinaderij kwijt'

Het staatsenergiebedrijf Naftogaz is de zeggenschap over Oekrtatnafta kwijtgeraakt als gevolg van een recente wetswijziging ten aanzien van publiek-private ondernemingen. Dat zegt algemeen directeur Andrii Kobolev van Naftogaz in een interview met de nieuwssite zn.ua. Naftogaz moest de zeggenschap over de enige olieraffinaderij van het land delen met de Privatgroep van oligarch Ihor Kolomojski, maar Kolomojski heeft het daar nu alleen voor het zeggen.

''Parlementsleden staan zich er op voor dat zij Naftogaz hebben geholpen om greep te krijgen op het gaswinningsbedrijf Oekrnafta, maar met Oekrtatnafta hebben ze juist het tegendeel gedaan'', zegt Kobolev in het interview. ''Met de huidige lage olieprijs en daar tegenover de hoge benzineprijs in ons land is het een winstgevende business.''

Bron: Interfax

1 opmerking:

Pieter van Halsteren zei

Ik geloof wel dat als de olieprijs laag is en de benzineprijzen hoog zijn, dat er sprake is van een hoge winstgevendheid. Lastig is het, maar toch niet anders. Een wet die opkomt voor publiek-private ondernemingen.