woensdag 25 mei 2016

Saakasjvili wil 'op een dag' terug naar Georgië

Ex-president Micheil Saakasjvili van Georgië heeft de moed nog niet opgegeven dat hij ooit weer een rol kan spelen in de politiek in zijn vaderland. ''Het is geen dreigement, laat niemand het als zodanig beschouwen. Maar ik zie het als vanzelfsprekend dat ik op een dag terug ga naar Georgië'', zei hij in een in een interview met tv-zender Roestavi, aldus de nieuwssite Georgia Online.

Saakasjvili kan nu niet terug naar Georgië, waar hem een proces wacht vanwege invallen bij tv-stations en het neerslaan van anti-regeringsdemonstraties in november 2007. Hij kan daarvoor tot acht jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

Saakasjvili verkreeg ruim een jaar geleden de Oekraïense nationaliteit, waarvoor hij die van Georgië op moest geven. Hij is sindsdien ook gouverneur van de provincie Odessa. Saakasjvili zou in het interview geen termijn hebben genoemd waarop hij terug wil keren naar Georgië. Hij is momenteel de aanvoerder van de Verenigde Nationale Beweging, een politieke partij die stevige hervormingen voor staat en die rigoreus een eind wil maken aan de corruptie in Oekraïne. Saakasjvili kondigde aan dat er ''nieuwe gezichten'' op komst zijn bij de partij.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: