zondag 22 mei 2016

Inwoonster Avdiivka gewond bij aanval rebellen

Een inwoonster van Avdiivka is afgelopen nacht gewond geraakt bij een beschieting van de stad door pro-Russische rebellen. De woning van de 60-jarige vrouw werd vol getroffen door een granaat. Haar woning brandde vervolgens tot de grond toe af, net als enkele andere huizen in de buurt die ook door granaatinslagen werden getroffen.

Het industriegebied bij de stad Avdiivka ligt al wekenlang onder vuur. Daar houdt een eenheid van het Oekraïense leger nog altijd stand, terwijl de rebellen steeds dichterbij komen. Zoals dagelijks het geval is, beschoten de rebellen ook afgelopen nacht het industriegebied. Ditmaal richtten ze hun 122 millimeter artilleriegeschut echter ook op een woonwijk.

''Om de bevolking tegen ons op te zetten'', aldus een legerwoordvoerder vanochtend. Tot een tegenaanval kwam het niet. ''We beschikken daar niet over artilleriegeschut. Het was zinloos om met machinegeweren en granaatwerpers terug te schieten.'' Inmiddels is duidelijk geworden dat bij de beschietingen ook een soldaat is gedood, en er ook een soldaat gewond is geraakt.

In totaal voerden de rebellen gisteren dertig aanvallen uit op eenheden van het Oekraïense leger. Nabij Krasnohorivka werden de soldaten geconfronteerd met een sluipschutter. Bij Zajtseve en Loehanske werden ze met zware machinegeweren onder vuur genomen. Sjirokine werd bestookt met 120 millimeter mortieren, granaatwerpers en zware machinegeweren.

De situatie was het slechtst in de provincie Loehansk. Soldaten bij Stanitsja Loehanska, Novozvanivka en Triochizbenka werden met granaatwerpers en antiluchtdoelgeschut beschoten.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: