zaterdag 7 mei 2016

Moskal noemt man en paard in smokkelaffaire

Gouverneur Hennadi Moskal van Transkarpatië heeft vandaag zijn beschuldiging onderbouwd dat op het hoogste politieke niveau wordt bewerkstelligd dat de sigarettensmokkel in zijn provincie kan blijven bestaan. Als bewijs voert hij de wonderlijke gang van zaken aan bij de benoeming van Andrii Krimski tot plaatsvervangend directeur van de douane in Transkarpatië.

''In april benoemde het parlementslid Valeri Patskan uit Transkarpatië Andrii Krimski tot zijn assistent voor de duur van slechts één week. Daardoor kreeg Krimski een officiële status. Vervolgens werd Krimski voorwaardelijk bij de douane aangesteld en drie dagen kreeg hij op 29 april een aanstelling als plaatsvervangend directeur van de douane, net op tijd voordat nieuwe regels voor het aanstellen van overheidspersoneel in werking zouden treden'', aldus Moskal.

De gouverneur noemt niet alleen de naam van het parlementslid Valeri Patskan, maar ook die van Roman Nasirov, de algemeen directeur van de Oekraïense Belastingdienst die van harte meegewerkt zou hebben aan deze constructie. ''Het lijkt er op dat Nasirov Krimski met slechts één doel naar Transkarpatië heeft gestuurd, namelijk om trucks met sigaretten en andere smokkelwaar de grens over te krijgen.'' Moskal eist dat Patskan en Nasirov het veld ruimen.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: