dinsdag 11 augustus 2015

Klimkin zoekt buitenlandse hulp tegen escalatie

De ministers van Buitenlandse Zaken van Duitsland en Frankrijk zijn bereid om met hun Russische ambtgenoot Sergei Lavrov er van te overtuigen dat hij meer moet doen om te voorkomen dat het verder uit de hand loopt in Oost-Oekraïne.

Dat zegt de Oekraïense minister Pavlo Klimkin naar aanleiding van telefoongesprekken die hij heeft gevoerd met de Fransman Laurent Fabius en de Duitser Frank-Walter Steinmeier. Klimkin stelde hen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de Donbas. Fabius en Steinmeier zouden te kennen hebben gegeven dat zou de Oekraïense bezorgdheid delen.

De pro-Russische rebellen voerden zondag een record aantal van 127 aanvallen uit op het Oekraïense leger en gisteren overdag werden aanvallen uitgevoerd met raketten en tanks. Daarbij kwamen zeker acht soldaten om. Het leger meldt vanochtend 95 aanvallen in het afgelopen etmaal.

Klimkin belde gisteren ook met Lavrov om de Russische minister op het hart te drukken dat maatregelen genomen moeten worden. President Petro Porosjenko heeft de legerleiding opgedragen om een nieuw offensief van de rebellen ''met gepaste middelen'' tegen te gaan.

Bronnen: Ukrinform, Kiev Post

Geen opmerkingen: