woensdag 26 augustus 2015

'Geen 366 maar bijna 1.000 doden in Ilovajsk'

Er zijn geen 366 Oekraïense soldaten gesneuveld bij de strijd om het stadje Ilovajsk, zoals de legerleiding vorige week bekend maakte, maar het zijn er volgens een onderzoekscommissie van het parlement wel bijna 1.000 zijn geweest. 
 
''We konden alleen indirect beschikken over de informatie die beschikbaar is rond Ilovajsk, maar dan gaan we toch al richting de 1.000'', zei voorzitter Andrei Sentsjenko van de onderzoekscommissie vanochtend tegen journalisten. Hij beschuldigde de legertop er van dat die niet bereid is alle beschikbare informatie over dode, gewonde en vermiste soldaten.
 
Sentsjenko: ''Wat we wel weten is dat Ilovajsk omsingeld was door naar schatting 3.500 Russische militairen en 500 rebellen. Eenheden van de 51e brigade van ons leger werden naar Ilovajsk gestuurd om te vechten tot de dood er op volgde.'' De soldaten in het stadje dachten op enig moment een vrijgeleide te krijgen om te vertrekken, maar werden bij hun aftocht van alle kanten onder vuur genomen.
 
Het leger meldde eerder 366 gesneuvelde soldaten en 429 gewonden. Parlementslid Anton Herasjtsjenko van het Volksfront zei eerder dat in en bij Ilovajsk meer dan 1.000 Oekraïense soldaten zijn gesneuveld.
 
Bron: Unian

Geen opmerkingen: