zondag 30 augustus 2015

Video: Moskal heeft het moeilijk in Transkarpatië

Een woedende gouverneur Hennadi Moskal van Transkarpatië maakte donderdag op originele wijze een einde aan een vergadering van het provinciebestuur in Uzhgorod. Hij beende weg nadat het voorstel voor het samenvoegen van enkele kleine gemeenten onvoldoende steun kreeg en sloeg nadrukkelijk de deur van de vergaderzaal dicht.

Moskal werd vorige maand als gouverneur vanuit Loehansk naar Transkarpatië gehaald na een geruchtmakende schietpartij met vijf doden in deze provincie. Al snel na de schietpartij in Moekatsjeve bleek er van alles mis te zijn in de West-Oekraïense provincie. Moskal kreeg de opdracht om orde op zaken te stellen, maar de gang van zaken tijdens een vergadering van het provinciebestuur van afgelopen donderdag geeft wel aan dat dit nog niet van een leien dakje gaat.

Dat bleek ook wel uit de uitleg van de provinciale procureur Volodimir Janko en politiechef Serhej Kniazev over het onderzoek naar de schietpartij in Moekatsjeve waarbij zowel aanhangers van de Rechtse Sektor, een smokkelbende van zo'n honderd man en de plaatselijke politie betrokken waren. De autoriteiten geven de schuld aan de Rechtse Sektor, de ultranationalisten beschuldigen de smokkelbende en de politie. Janko en Kniazev kwamen niet verder dan ''weten we niet, het onderzoek loopt nog''.

Bronnen: Uzhgorod.in, YouTube

Geen opmerkingen: