vrijdag 21 augustus 2015

'Tienmaal zoveel geld nodig voor wegenonderhoud'

Er is bij lange na niet genoeg geld om iets aan de Oekraïense wegen te doen. Minister Andrei Pivovarski van Infrastructuur constateerde in een interview met tv-zender Kanal 5 dat zijn budget voor het wegonderhoud van 1,7 miljard hrivna (67,8 miljoen euro) nog niet eens een tiende deel is van wat werkelijk nodig is, ondanks de 700 miljoen hrivna (27,9 miljoen euro) die extra is uitgetrokken voor het verbeteren van de wegen in de westelijke provincie Transkarpatië.

''De werkzaamheden aan de weg van Lviv via Bobrka naar Ivano-Frankivsk worden nog deze maand afgerond, alle andere werkzaamheden in de regio Ivano-Frankvisk zijn eind oktober klaar. Hier gaat het meeste van het extra geld voor Transkarpatië naar toe, de rest van het geld wordt elders in de provincie gebruikt om wegen op te lappen. Daarbij moet het helaas blijven'', aldus de minister.

Pivovarski pleitte in het interview opnieuw voor het opzetten van een wegenfonds, dat gevuld wordt met de opbrengst van de accijnzen op benzine en diesel.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: