maandag 29 december 2014

Scheuren in de coalitie worden zichtbaarder

Volgens politiek analist Taras Berezovets heeft de moeizame procedure om de begroting voor 2015 door het parlement aangenomen te krijgen de eerste scheuren in de coalitie aangetoond. Maar eigenlijk al vanaf het begin is de uit vijf partijen bestaande coalitie wankel gebleken, schrijft Berezovets op zijn Facebookpagina.

Hij verwacht dan ook dat het Blok-Porosjenko en het Volksfront van premier Arseni Jatsenjoek zich zullen ontdoen van Zelfredzaamheid en de Radicale Partij. Parlementsleden die een band hebben met de miljardair Ihor Kolomoiski stemden vanmorgen vroeg tegen de landsbegroting. De groepering Volja maakt weliswaar deel uit van coalitiepartij Zelfredzaamheid, maar de parlementsleden van Volja gaan steeds meer hun eigen weg.

Als er coalitiepartners wegvallen, dan gaan het Blok-Porosjenko en het Volksfront ongetwijfeld op zoek naar andere partners om mee te regeren. ''Wie dat zijn blijft vooralsnog in het verborgere'', meent Berezovets. Hij voorziet ook wijzigingen in het nog maar pas begonnen kabinet van Jatsenjoek.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: