dinsdag 23 december 2014

Nederlandse bedrijven azen op orders Krim

De Krim is op zoek naar Nederlandse bedrijven. De afgelopen maanden zijn op het door Rusland ingelijfde schiereiland diverse gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven. Dat schrijft het Financieele Dagblad vandaag. De officieuze handelsdelegaties werden tijdens hun missie begeleid door de Russische handelsvertegenwoordiger in Nederland, Aleksandr Tsjerevko.

Er kan mogelijk samengewerkt worden op het gebied van energie, waterbeheer, afvalverwerking, infrastructuur, wegenbouw, huizenbouw en landbouw. De minister-president van de Krim-republiek, Sergej Aksjonov, geeft aan dat op de Krim per 1 januari 2015 een speciale economische zone wordt ingevoerd.

Eén van die geïnteresseerde bedrijven is transporteur NBK Cargo Services uit Spijkenisse, dat actief is op het gebied van wegenbouw, ontzilting en waterzuivering. Volgens directeur Garry Gazarjan zijn er nog geen handtekeningen gezet. "Wij investeren nu niet. Wij willen vooraan staan als de sancties worden opgeheven. Maar we weten dat het nu wel erg moeilijk is", aldus Gazarjan tegenover de krant.

Afgelopen weekeinde hebben de Europese Unie en de Verenigde Staten aanvullende sacties tegen de Krim aangekondigd. Deze maatregelen komen bovenop de maatregelen die in juli al zijn ingesteld. Europese bedrijven mogen niet meer investeren in de regio.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: