donderdag 25 juli 2013

Steunpilaar Viktor Sviatski van Femen mishandeld

Politiek raadgever Viktor Sviatski van Femen is woensdagavond door twee mannen zwaar mishandeld nabij het kantoor van de actiegroep voor vrouwenrechten in de Michailivskastraat in Kiev. Het zou om intimidatie gaan, waarbij de verdenking uit gaat naar de veiligheidsdiensten van zowel Oekraïne als Rusland.

Sviatski's aanvallers zouden hebben gedreigd ook vrouwen in elkaar te slaan als Femen komend weekeinde probeert om het bezoek van de Russische president Vladimir Poetin aan de Oekraïense hoofdstad te verstoren. Poetin gaat zaterdag naar Kiev voor de viering van 1025 jaar christendom onder de Kyivan Rus. Ook patriarich Kirill van de Russisch-orthodoxe kerk doet dat. De patriarch werd afgelopen jaar tijdens een bezoek aan Oekraïne belaagd door half ontblote activiste Jana Zhdanova van Femen die een bord bij zich had waarop 'Ga weg!' stond geschreven.

Volgens Femen heeft Sviatski een gebroken kaak opgelopen. Ook heeft hij als gevolg van zijn verwondingen veel bloed verloren. De aanval leek niet op de manier waarop straatrovers doorgaans te werk gaan en hij werd ook al niet beroofd.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: