zondag 7 juli 2013

Minister: 'Rust is weergekeerd in Vradiivka'

De rust is weergekeerd in het dorp Vradiivka volgens minister Vitali Zacharsjenko van Binnenlandse Zaken. Maandag bestormden woedende dorpsbewoners het politiebureau nadat bekend was geworden dat twee agenten betrokken waren bij de brute verkrachting van een 29-jarige vrouw. Ook een taxichauffeur was bij de verkrachting betrokken. Ze zitten inmiddels alle drie vast.

De minister zegde tijdens een persconferentie in Kiev toe dat een grondig onderzoek wordt ingesteld waarbij politiemensen uit andere regio's worden ingezet. Het is de bedoeling dat het politiekorps in de regio volledig wordt doorgelicht.

De politie in Vradiivka, een plaats in de zuidelijke regio Mikolajiv, wordt er namelijk door de bevolking van beschuldigd dat zij in de afgelopen jaren weinig tot geen werk heeft gemaakt van het opsporen van de daders van zware misdrijven. Daarbij zou het onder meer gaan om de onopgehelderde moord op een 15-jarig meisje.

Na de bestorming van het politiebureau in Vradiivka werden al enkele leidinggevenden bij de politie en justitie ontslagen. President Viktor Janoekovitsj laat zich persoonlijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen in deze regio.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: