woensdag 3 juli 2013

Duitse bedrijven aan slag met gastransportsysteem

Met Duitse hulp wil Oekraïne het gastransportsysteem gaan moderniseren. Minister Leonid Kozhara van Buitenlandse Zaken zei tijdens een bezoek aan Berlijn dat daarbij wordt gedacht aan Siemens, Ferrostaal GmbH en Deutsche Bank. "Wij streven naar verbetering van de betrouwbaarheid van ons gastransportsysteem richting Europa."

De drie Duitse bedrijven werkten afgelopen jaar al mee aan de gedeeltelijke vernieuwing van de gaspijplijn Sojoez. Inmiddels is duidelijk dat ze bereid zijn om tussen de 5 en 7 miljard Amerikaanse dollar te investeren. Naar verwachting is tussen de 26 en 29 miljard dollar nodig om het gastransportsysteem geheel te vernieuwen.

Ook door het ondergronds opslaan wil Oekraïne er voor zorgen dat de toevoer van Russisch aardgas naar Europa gegarandeerd is. Minister Eduard Stavitski van Energie en Kolen liet donderdag weten dat de ondergrondse opslag een capaciteit heeft van 14 miljard kubieke meter aardgas. ''Voldoende om Europa de winter mee door te laten komen'', aldus Stavitski. Oekraïne wil zelf 19 miljard kubieke meter achter de hand hebben voor de koude wintermaanden.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: