maandag 22 juli 2013

Popov dreigt betalingen gemeente Kiev te staken

Een kiezersmandaat of niet (meer), de gemeenteraad van Kiev moet volgens burgemeester Oleksandr Popov blijven functioneren. Zo niet, dan zijn grote problemen te verwachten, aldus Popov maandag op een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de vakbonden.

"Er moet een begroting worden aangenomen, voorbereidingen voor de komende winter worden getroffen. Er moet geld komen om de aanleg van de metrolijn naar Teremki voort te zetten en allerlei organisaties die afhankelijk zijn van de gemeente moeten hun geld krijgen'', liet de burgemeester weten. Het zou zelfs weleens zo kunnen zijn dat de gemeente door toedoen van de oppositie volgend jaar helemaal niets kan uitgeven.

Vervroegde verkiezingen voor zowel de nieuwe burgemeester als de gemeenteraad, zoals de oppositie wil, doen daar volgens Popov helemaal niets aan af. ''Als we nu daartoe besluiten, dan kan de nieuwe gemeenteraad toch pas half december aantreden.'' Popov wil de bevolking van de hoofdstad hierover inlichten en over de negatieve invloed die de oppositiepartijen hebben op het lokale bestuur.

Er is al geruime tijd onenigheid over de verkiezingen. Popov werd in 2010 benoemd door president Viktor Janoekovitsj als opvolger van de gekozen burgemeester die er een potje van had gemaakt. Het mandaat van de gemeenteraad is begin deze maand afgelopen. De oppositie probeerde enkele dagen later tevergeefs een raadsvergadering te verhinderen. Het was een korte bijeenkomst waarin geen besluiten werden genomen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: