vrijdag 12 juli 2013

Auto-importeurs willen geen recyclingheffing

De auto-importeurs willen zelf ook demontagebedrijven opzetten om daarmee te voorkomen dat ze hun auto's duurder moeten maken vanwege de recyclingheffing op geïmporteerde wagens waartoe het parlement afgelopen week besloot. De importeurs vinden het onterecht dat Oekraïense autofabrikanten dat wel mogen en zij niet. De producenten hoeven ook geen recyclingheffing te betalen.

''Een fabrikant die 8.000 auto's per jaar maakt mag dat wel, terwijl 80 procent van de auto's die in Oekraïne verkocht worden, zeker 160.000 per jaar, dat niet mogen'', constateert algemeen directeur Oleh Nazarenko van de Federatie van Oekraïense Importeurs en Dealers. Het opzetten van een demontagebedrijf kost tussen de 4 en 6 miljoen euro. ''Voor ons als importeurs is dat best te doen'', aldus Nazarenko.

De importeurs hebben niet alleen bezwaar tegen de recyclingheffing vanwege de prijsverhoging die dit voor de autokoper met zich meebrengt, maar ook omdat er geen criteria zijn vastgesteld wanneer een auto aan het verkeer moet worden onttrokken.
 
Bron: Interfax

Geen opmerkingen: