maandag 15 juli 2013

Jatsenjoek verwacht dat raad Kiev toch bijeen komt

De gemeenteraad van Kiev moet niet opnieuw de kans krijgen om in vergadering bijeen te komen, aangezien het kiezersmandaat sinds 2 juli verlopen is. Oppositieleider Arseni Jatsenjoek beloofde zondagavond in een door TVi uitgezonden interview dat de Moederlandpartij dat wil verhinderen. Afgelopen week lukte dat niet. De raad van de hoofdstad kwam bijeen ondanks protesten, waarbij demonstranten tevergeefs binnen probeerden te komen in het stadhuis.

Toch was het maar een korte raadsvergadering waarin bovendien geen besluiten werden genomen. Jatsenjoek zei te verwachten dat nog in de vakantieperiode een nieuwe poging tot vergaderen wordt gedaan. ''Op enig moment zullen ze bij elkaar willen komen, desnoods in een achterafstraatje of in hun datsja. Maar we gaan ieder raadsbesluit aanvechten.''

Het is nog altijd onduidelijk wanneer er verkiezingen zijn in de hoofdstad. Er zit al ruim een jaar een benoemde burgemeester en ook de termijn van de gemeenteraad is verstreken. ''In september, na het zomerreces van het parlement, gaan de strijd weer aan om die verkiezingen te krijgen", aldus de fractievoorzitter van de Moederlandpartij in het parlement.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: