woensdag 31 juli 2013

Royal Canin belooft steun aan redding 'vechtberen'

Diervoederfabrikant Royal Canin heeft dierenbeschermingsorganisatie Vier Voeters toegezegd dat zij de redding van de voor hondentrainingen misbruikte beren in Oekraine financieel gaat ondersteunen. Het overleg in Wenen was een gevolg van de publicatie van beeldmateriaal door Vier Voeters waaruit bleek dat Royal Canin wrede beergevechten in Oekraïne sponsorde. De publicatie resulteerde in heftige protesten wereldwijd, intensieve aandacht in de media en een publiek excuus van het bedrijf.

Vier Voeters heeft een projectvoorstel gedaan aan de Oekraïense overheid en Royal Canin. Er zou een ontvangststation opgezet moeten worden waar de 15-20 getroffen beren de rest van hun leven kunnen doorbrengen in omstandigheden die voor hun soort geschikt zijn. De organisatie wijst daarbij op haar jarenlange ervaring in het redden van beren en haar succesvol management van vier opvangcentra in Bulgarije, Duitsland, Oostenrijk en sinds enkele weken in Kosovo.

"Royal Canin kijkt ernaar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen door te helpen met het promoten van dierenwelzijn in Oekraïne. Daarom zijn we van plan fondsen beschikbaar te stellen voor dit project. We zullen tevens het voortouw nemen om er meer vrijwillige partijen bij te betrekken (zakenrelaties, verenigingen, NGO’s, etc.) om te verzekeren dat het project op de lange termijn veilig is gesteld", zegt Hervé Marc, Global Corporate Affairs Director bij Royal Canin.

Bron: Vier Voeters

Geen opmerkingen: