zaterdag 13 juli 2013

EPP bezorgd om Oekraïne en Georgië

De Europese Volkspartij (EPP) is bezorgd om de ontwikkelingen in Oekraïne en Georgië. In een gezamenlijke verklaring hebben voorzitter Wilfried Martens, vice-voorzitters Jacek Saryusz-Wolski en Anca Boagiu en Elmar Brok, voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken van het Europese Parlement, de Oekraïense regering opgeroepen om met spoed een aantal wetten aan te nemen zoals afgesproken bij het opstellen van het associatieverdrag met de Europese Unie. Ook willen zij dat oud-premier Joelia Timosjenko vrij komt.

In de verklaring richten de vier politici zich ook tot Europese Commissie. Die wordt opgeroepen om er bij zowel Oekraïne als Georgië op aan te dringen dat zij maatregelen moeten nemen om er voor te zorgen dat er op de komende EU-conferentie vorderingen gemaakt moeten worden. Nu zijn ze volgens de vier ''op de verkeerde weg''.

De Europese Volkspartij is de grootste en meest invloedrijke groepering in Europa die gevormd wordt door 73 partijen uit 40 landen, met 13 staatshoofden of premiers in EU-landen en nog eens zes in landen buiten de EU. De EPP vormt de grootste fractie in het Europese Parlement en levert 13 leden van de Europese Commissie.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: