zondag 23 september 2012

Sociale netwerken steeds populairder in Oekraïne

Ruim 30 miljoen Oekraïense accounts zijn geregistreerd bij de sociale netwerken. VKontakte is koploper met zo'n 20 miljoen accounts, gevolgd door Odnoklassniki met 6 miljoen en Facebook met 2 miljoen accounts. Dat blijkt uit onderzoek van de Russische zoekmachine Yandex. De meeste gebruikers van sociale netwerken zijn te vinden in de steden Kiev, Odessa, Lviv en Donetsk.

VKontakte is in alle grote steden het populairst en Facebook het minst in trek, met uitzondering van Odessa waar Facebook net iets meer deelnemers heeft dan Odnoklassniki. Op VKontakte zijn met iets meer Oekraïense mannen te vinden dan vrouwen, maar bij Facebook en Odnoklassniki is dat net andersom.

De meeste gebruikers van VKontakte zijn tussen de 20 en 22 jaar, die van Facebook tussen de 24 en 26 jaar en die van Odnoklassiniki, waar oud-klasgenoten contact met elkaar zoeken, tussen de 27 en 9 jaar.

Twitteren is met 300.000 deelnemers duidelijk minder in trek. De meeste twitteraars zijn te vinden in Kiev, Odessa, Charkiv, Dnipropetrovsk en Lviv. Samen zijn ze elke dag goed voor 90.000 berichten. In het Russisch zijn die gemiddeld 72 karakters, in het Oekraïens zijn dat er 84. De meest besproken onderwerpen op de sociale netwerken in het afgelopen halfjaar waren het Eurovisie Songfestival, het EK voetbal en de Olympische Spelen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: