zondag 9 september 2012

Oppositie wil duidelijkheid van Vitali Klitsjko

Het wordt tijd dat Vitali Klitsjko's Oedar duidelijkheid verschaft over de koers die de partij na de komende parlementsverkiezingen wil varen, vindt aanvoerder Anatoli Gritsjenko van de Verenigde Oppositie. In een interview met het Independent News Bureau geeft hij te kennen dat met de nationalistische partij Svoboda al overeenstemming is bereikt over de aanpak van een aantal zaken na de verkiezingen, maar dat de Verenigde Oppositie nog altijd niet weet welke kant het met Oedar op gaat.

"We willen een verbod van de verkoop van landbouwgrond aan buitenlanders, we willen de onschendbaarheid van de parlementsleden opheffen en we willen zo snel mogelijk een andere president", aldus Gritsjenko. Hij ziet wel enige duidelijkheid ontstaan bij Oedar, maar dat is nog onvoldoende om er vanuit te gaan dat deze partij na 28 oktober bij de oppositie aanschuift. "Klitsjko heeft aangegeven dat hij niet in een coalitie met de Partij van de Regio's wil stappen. Dat is tenminste al iets."

Gritsjenko geeft echter aan dat nog onduidelijk is wat Oedar wil met belangrijke punten van de oppositie, zoals het opheffen van de onschendbaarheid van de president en van rechters. "We proberen nu Oedar aan onze kant te krijgen voor wat betreft het vrijgeven van de verkoop van landbouwgrond, om te voorkomen dat die straks vooral in handen komt van de kring rond president Janoekovitsj."

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: