vrijdag 28 september 2012

'Oppositie en Oedar moeten afspraken maken'

De Verenigde Oppositie en de partij Oedar doen er volgens politiek analist Volodimir Fesenko van Penta goed aan om afspraken te maken over de kandidaatstelling in de districten. Ieder van deze districten kiest op zondag 28 oktober één parlementslid en samen zijn de 225 districten goed voor de helft van de nieuwe parlementsleden.

Het is belangrijk dat de Verenigde Oppositie en de partij van Vitali Klitsjko elkaar niet voor de voeten lopen, aldus Fesenko. Hij juicht het dan ook toe dat er inmiddels gesprekken gaande zijn over een gezamenlijke kandidaatstelling.

"Daarmee vergroot de oppositie de kans op het binnen halen van meer parlementsleden. Ze kunnen per district kiezen voor de kandidaat met de beste kansen. Als ze niet tot overeenstemming komen, dan dreigt een derde er met de winst vandoor te gaan." En die derde is dan natuurlijk de Partij van de Regio's.

Er zijn bij de oppositie twijfels over de toekomstige rol van Oedar in de Oekraïense politiek: wordt het de coalitie of de oppositie? Partijleider Klitsjko heeft echter in de afgelopen weken al meerdere keren te kennen gegeven dat Oedar niet bij de Partij van de Regio's aanschuift.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: