vrijdag 14 september 2012

Janoekovitsj wil ministers 'kop van romp trekken'

President Viktor Janoekovitsj heeft zijn ministers gedreigd dat hij ze het hoofd van de romp trekt als ze maar blijven praten in plaats van aan het werk te gaan. Janoekovitsj, die er om bekend staat dat hij wel vaker flink uithaalt, kwam tot dit dreigement toen minister Petro Porosjenko hem om steun vroeg voor een importheffing op Russische auto's.

"Een slechte danser weet altijd wel iemand de schuld te geven van zijn falen'', reageerde de president, met een verwijzing naar een Russische uitdrukking dat 'een danser het altijd aan z'n ballen wijt' als hij niet weet te presteren. Janoekovitsj leidde woensdag een bijeenkomst over economische ontwikkelingen in Dnipropetrovsk, waar hij vertelde dat hij eerder premier Mikola Azarov al de pan had uitgeveegd.

En tegen Porosjenko, die recht tegenover hem zat, herhaalde de president nog maar eens z'n dreigement. Hij wil daden zien, geen woorden. Ondanks de gunstige peilingen voor Janoekovitsj' Partij van de Regio's is hij kennelijk allerminst gerust op een goede afloop. Porosjenko was volgens het persbureau Interfax niet onder de indruk. "We redden het wel zonder uw hulp'', reageerde de multimiljonair die in maart tot minister werd benoemd.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: