woensdag 12 september 2012

Klitsjko wimpelt aanbod debat Sjevsjenko af

Vitali Klitsjko zit niet te wachten op een politiek debat met Andrei Sjevsjenko. De stervoetballer die sinds kort in de politiek zit en tweede staat op de kieslijst van Voorwaarts, Oekraine!, had de partijleider van Oedar uitgedaagd. Pikant, aangezien Sjevsjenko en wereldkampioen boksen Vitali Klitsjko beiden aan het einde van hun sportcarriere politieke ambities blijken te hebben.

Klitsjko wil wel debatteren, maar niet met Sjevsjenko. Hij kiest voor de Partij van de Regio's. ''Ik zie er het nut niet van in om in discussie te gaan met partijen die amper een kans hebben om in het parlement te raken'', reageerde Klitsjko op Sjevsjenko's uitnodiging. Oedar haalt volgens de peilingen eind oktober moeiteloos de kiesdrempel van 5 procent, terwijl Voorwaarts, Oekraine! er ruim onder blijft.

De partijleider van Oedar werd verrast door Sjevsjenko's uitnodiging voor een debat over de sportontwikkeling in Oekraine, met name over de noodzaak om sportveldjes te creeren. Van hem hoeft een debat over dit onderwerp ook niet zo nodig. "We zijn daar al sinds 1996 mee bezig. Toen werd de Gebroeders Klitsjko Foundation opgezet die sindsdien al voor enkele honderden sportveldjes in het hele land heeft gezorgd.''

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: