dinsdag 18 september 2012

Loetsenko voert actie met handschoenen

Oud-minister Joeri Loetsenko maakt van de nood een deugd. De gevangenisdirectie wilde hem aan het werk hebben en hij was het daar roerend mee eens, maar wel om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de in volle gang zijnde verkiezingsstrijd. Loetsenko bedacht een originele manier: hij naaide hoogstpersoonlijk handschoenen met daarop de tekst 'Oekraïne is in uw handen'.

Hij wil er mee aangeven dat het tijd wordt dat de Oekraïne het heft zelf in handen nemen en een einde maken aan de regering-Janoekovitsj. De handschoenen zijn door Loetsenko's vrouw Irina meegebracht uit de strafkolonie Mena waar hij een gevangensstraf van vier jaar moet uitzitten.

"Mijn man zit daar moederziel alleen, hij mag niet eens contacten onderhouden met zijn advocaten, familieleden en vrienden. Maar hij heeft nu werk en een naaimachine'', laat Ira Loetsenko weten. De nummer vijf op de kieslijst van de Verenigde Oppositie is volgens haar nog altijd ongebroken. Loetsenko's naam zal vrijwel zeker ontbreken op de stembiljetten, net als die van Joelia Timosjenko. Omdat ze een gevangensstraf hebben, mogen zij van de Centrale Kiescommissie niet meedoen aan de parlementsverkiezingen van eind oktober.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: