donderdag 26 juli 2012

Voorbereiding Olympische ploeg rammelde

De voorbereidingen van het Olympische team waren tamelijk spartaans, zo blijkt uit beelden die te zien waren op tv-zender 1+1. Een filmploeg volgde de Oekraïense deelnemers aan de Spelen in Londen en maakte onder meer opnamen van atleten die in een Sovjet-stijl kantine in de rij moesten staan voor hun soep en salade.

De kans op bedorven voedsel bleek groot, want in de trainingsruimte was geen koelkast te bekennen en evenmin airconditioning. Even naar een winkel om zelf voedsel in te slaan, was er niet bij. In de omgeving bleken geen winkels te zijn en een uitstapje naar de stad paste niet in het trainingsregime.

"We kregen een halve liter water per persoon, en niet van de beste kwaliteit. Toen we om ander water vroegen, kregen we nul op het request. Alsof we om kreeft vroegen!', zegt atlete Jelizaveta Brizgina in de documentaire. Zij vraagt zich ook af wat er met de 20 euro is gebeurd waarop de sporters dagelijks recht op hadden.

De sporters moesten trainen in een vuil lokaal met kapotte vloerbedekking, zonder matten en met ondeugdelijke fitnessapparaten. De toiletten bleken smerig. Enkele sporters besloten zelf maar matten te kopen om hun rug te sparen, liet topatlete Hanna Melnisjenko de tv-ploeg weten. De nachten bleken ze door te moeten brengen in doorgezakte bedden met vuile lakens. Ze werden uit hun slaap gehouden door muggen in wat volgens de tv-ploeg meer op een verlaten zomerkamp leek dan op een trainingsaccommodatie voor topsporters.

Er doen in totaal 245 Oekraïense sporters mee aan de Olympische Spelen die vrijdag officieel beginnen. Het Olympisch Comité gaat uit van tenminste zeven gouden medailles.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: