zaterdag 28 juli 2012

Andrei Sjevsjenko openbaart poitieke ambities

Andrei Sjevsjenko wil de politiek in. Dat zegt de 35-jarige voormalige superspits in een interview op de website van Dinamo Kiev. Zaterdag zal Sjevsjenko op een persconferentie meer informatie over zijn carrièreswitch geven.

De vedette zit sinds deze zomer zonder club. Het contract van Sjevsjenko enko bij Dinamo Kiev liep deze zomer af. Na het teleurstellende EK met Oekraïne besloot de aanvaller zich niet meer beschikbaar te stellen als international. Eventueel zou hij nog wel een transfer naar de Verenigde Staten overwegen.

"Mijn mededeling zal iedereen waarschijnlijk schokken, maar mijn toekomst heeft niets met voetbal te maken. Mijn toekomst is de politiek."

Na zijn eerste periode bij Dinamo Kiev, waar hij zijn carrière zowel begon als afsloot, beleefde Sjevtsjenko zijn beste periode in Milaan bij AC (208 duels, 127 goals). Na zijn zeven vette jaren in Milaan kon hij in Londen zijn draai niet vinden bij Chelsea. Hij keerde medio 2009 terug naar Dinamo.

Sjevsjenko is niet de enige topsporter met politieke ambities. Veelvuldig wereldkampioen zwaargewicht boksen Vitali Klitsjko is al een tijdje bezig: hij wil het parlement in, maar ambieert ook het burgemeesterschap van de hoofdstad Kiev. Zijn partij Oedar wint snel aan populariteit.

Bronnen: FC Update, Voetbalzone, Nieuwsblad.be

Geen opmerkingen: