vrijdag 27 juli 2012

Extra parlementszitting zet partijen voor het blok

De ingelaste vergadering van het parlement, middenin het zomerreces, is verplaatst van dinsdag naar maandag. Dat brengt de politieke partijen in problemen, want zij hadden er juist voor gekozen om het officiele begin van hun verkiezingscampagnes op maandag te markeren met manifestaties. Dat geldt niet alleen voor de regerende Partij van de Regio's, maar ook voor de Moederlandpartij en de Communistische Partij.

Voor de Moederlandpartij is het al helemaal een kwestie van schuiven. Aanvankelijk was het partijcongres waarop het verkiezingsprogramma en de kieslijst wordt vastgesteld een dag naar voren gehaald, omdat het UESU-proces tegen partijleider Joelia Timosjenko dinsdag moet beginnen. Nu zit de parlementszitting weer in de weg.

"Misschien moeten we het congres maar weer op een andere dag houden, want de huidige politieke situatie is volstrekt onduidelijk", aldus woordvoerder Andrei Pavlovski van de parlementsfractie van de Moederlandpartij. Maandag wegblijven uit het parlementsgebouw is geen optie; eerder werd de oppositie verrast door een plotselinge stemming over de omstreden Russische taalwet.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: