maandag 30 juli 2012

Timosjenko wil onder geen beding naar rechtbank

Oud-premier Joelia Timosjenko weigert volgens de Gevangenisdienst opnieuw om het proces tegen haar wegens belastingontduiking bij te wonen. In een schriftelijke verklaring geeft zij aan er dinsdag niet bij te zijn als het proces in Charkiv begint, en dat zij zich ook lichamelijk zal verzetten als ze wordt gedwongen te gaan. Het proces is al enkele keren uitgesteld vanwege de slechte lichamelijke conditie van Timosjenko.

Zij kreeg maandag bezoek van drie artsen van de Duitse universiteitskliniek Charite. Na afloop van het onderzoek verklaarde Karl Max Einhaupt, de hoofdarts van de kliniek, dat Timosjenko's rugklachten minder zijn geworden, maar nog niet over zijn. Dat komt vooral omdat de behandeling twintig dagen is stilgelegd nadat Timosjenko een huidaandoening bleek te hebben. "Maar we hervatten die nu", aldus Einhaupt.

De Duitser ontkende berichten als zou de samenwerking met de Oekraïense artsen in het ziekenhuis Nr. 5 stroef verlopen, dat hij en zijn collega's op hen neer zouden kijken. "Geen sprake van." De drie neurologen zijn inmiddels teruggekeerd naar Berlijn, maar ze komen volgens Einhaupt binnenkort terug.
 
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: