vrijdag 27 juli 2012

Partijcongressen markeren begin campagnes

De politiek laat er geen gras over groeien. Maandag, op de eerste dag van de verkiezingscampagnes houden zowel de Partij van de Regio's van president Viktor Janoekovitsj als de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko hun partijcongres. De Partij van de Regio's stelt het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vast. Tot de sprekers behoren president Janoekovitsj en premier Mikola Azarov.

Ook de Moederlandpartij heeft besloten niet langer te wachten. ''Vanwege de politieke ontwikkelingen'', heet het. Want diezelfde dag komt het parlement terug van zomerreces om enkele wetsvoorstellen te bespreken met belangrijke sociale en economische gevolgen. Een woordvoerder van de Moederlandpartij heeft het over ''provocaties.

Tenslotte houdt de partij Oedar van Vitali Klitsjko op woensdag 1 augustus een demonstratie in Kiev, waarbij veel prominente politici van de oppositie worden verwacht. Klitsjko behoort naar verwachting tot de kandidaten bij de komende burgemeestersverkiezing in de hoofdstad, maar hij wil ook een parlementszetel veroveren. De kans dat het laatste lukt, is buitengewoon groot. Oedar stijgt al maanden in de peilingen.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: